Vedligeholdelse

Ægte tæpper er ikke uopslidelige, men bliver de plejet godt, kan de bevares i generationer.
Som tæppeelskere siger: ”de ældes og bleges med ynde”.

Hold dine ægte tæpper rene for støv og snavs. Almindelig rengøring foretages med tæppebankning eller støvsugning. Støvsug nænsomt med luvens retning.  Ægte tæpper må aldrig kemisk renses eller udsættes for kemikalier, da det vil reducere tæppets smudsafvisende evne. Et godt gammelt råd er, at rense tæppet ved at ligge forsiden nedad i nyfalden frostsne. Undgå at luven bliver våd. Ved efterfølgende tæppebankning vil sneen trække støv og snavs ud, hvorved tæppet bevarer sin naturlige fugtighed og dybden bringes tilbage i farven.

Pletter kan fjernes ved at man hælder lidt vand med kulsyre (danskvand) på og dupper det med en hvid bomulds klud, drysser lidt groft salt på og fjerner det med en støvsuger. Fjernes pletten ikke efter gentagne forsøg, skal tæppet vaskes af en fagmand.

Undgå at gøre tæpperne våde – pas på ved gulvvask. Undgå direkte sollys i længere perioder – tæpperne risikere at falme uens. Farverne på tæpperne dæmpes over tid, men det skal ske ensartet over hele tæppet.
Hold øje med frynser og kanter.  Disse områder er mest sårbare, men reparation er mulig. Hvis tæppet glider på et gulv anbefaler vi underlag, der tilpasses det enkelte tæppes form. Det er en god ide at dreje tæpperne et par gange om året for at fordele slid. Anbring evt. filt under benene på tunge møbler.