Historie

Fra lille pulterkammer til Nordeuropas største importør. Det er intet mindre end et eventyr, hvor den orientalske og europæiske verden har spillet sammen på smukkeste vis.

At historien skulle udvikle sig på den måde, som den har gjort, kunne ingen se, da Reza´s Oriental & Modern Rugs blev født en kold december dag i 1991. Rammerne var ydmyge. En lejet varevogn, et pulterkammer i et lejlighedskompleks i Odense som lager og Reza som eneste mand bag rattet. Fra da af er det gået stærkt. Allerede på det andet kundebesøg kom en ordre i hus. Den lød på 56.000 kroner. På det ene besøg havde jeg solgt, hvad budgettet lød på for den første måned. På få år havde vi fået et fantastisk gennembrud og vi blev redningsplanke for stormagasinet Magasin, da de havde sendt et tæppekatalog på gaden og stod med 1.000 mølædte tæpper fra deres hidtidige leverandør. På mindre end et døgn fremskaffede vi tæpper af så høj en kvalitet, at et fremtidigt samarbejde med Magasin og siden andre af Europas største butikskæder var kørt i stilling.

I dag er vores virksomhed Nordeuropas største importør af ægte orientalske og moderne tæpper. Det er en historie om tillid. Det gælder tillid til leverandører, medarbejdere og de kvinder, der væver vores tæpper. Og det gælder i høj grad den tillid, som vi er blevet mødt med af kunder gennem 25 år. Tilliden handler om kvalitet. Vi bliver til stadighed valgt som leverandør, fordi vi formår at spotte trends og finde tæpper af høj kvalitet, der matcher tiden. Kelim-kavalkaden, Vintage Royal og Patchwork er blændende eksempler fra de seneste år. Vi er glade for gennem 25 år at have været den foretrukne samarbejdspartner for såvel store multinationale kæder som den lille nichebutik. For os er det vigtigt, at vi giver alle én og samme behandling. Ingen er for store, ingen er for små.

At vi i dag har en førerposition inden for orientalske tæpper, tilskriver jeg vores ambitiøse og systematiske arbejde for sikring af kvalitet, miljø og gode arbejdsvilkår. Vores samarbejde med flere af de førende virksomheder i branchen – og deres omfattende kodeks for etisk og miljø – er årsag til, at vi kan fremvise branchens mest grønne og menneskelige profil.

Etableringen af vores moderne produktionsanlæg med tilhørende rensningsanlæg er garanti for, at den grønne produktion af orientalske tæpper fortsætter. Det sidste punktum er så langt fra sat i det orientalske eventyr, som udspiller sig for os i Europa. Vi glæder os til at skrive nye historier med kunder, leverandører og samarbejdspartnere i hele verden.