Materialer Orientalske tæpper

Orientalske tæpper fremstilles af fåreuld, bomuld og silke. De fleste tæpper har en luv af ren uld, men i de finere tæpper benytter man også helt eller delvis silke. Af og til bruges gede- og kameluld f.eks. i Nomadetæpperner.

ULD

Fåreulden som bruges, kommer fra bjergrige områder som de anatolske højsletter.

Til de Orientalske tæpper som fremstilles i Nepal, Pakistan og Indien, bruges i dag også New Zealandsk uld. Denne uld benævnes oftest ”Merino uld”.

En god uldkvalitet skal være lang og glansfuld med et højt indhold af lanolin. Mest eftertragtet er uld fra forårsklipningen. En særlig fin kvalitet kommer fra fårets hals og kaldes korkuld.

PLANTEFARVER

Vi bruger kun plantefarver.

BOMULD & SILKE

Bomuld bruges som grundvæv for at styrke og stabilisere tæppet. Men også silke bruges både som grundvæv, luv og som “mønstre”. De mest eksklusive persiske tæpper er oftest knyttet på silke og har typisk en knudetæthed på mere end 1.000.000 knuder pr. m2

HÅNDSPUNDET GARN

Uld, bomuld og silke kartes og spindes til garn, hvorpå det farves. Håndspundet garn får, i modsætning til maskinspundne garner, et eftertragtet nuanceret spil i farven, da det ikke tager så ensartet imod farvestofferne.